article-2238279-1630B343000005DC-653_634x475Hvert år vil det være NM i utstilling, og da er det de kvalifiserte kattene fra hele landet som møtes på et sted for å avgjøre hvem som er best. Det er flere runder som gjennomføres, og da er det kvalifiseringer rundt omkring. Det er de 40 forskjellige katteklubbene som deltar i NM, og det vil være vinneren fra det foregående året som arrangerer NM igjen neste år.

Det er alltid stas å være med på NM, for det er det gjeveste man kan gjøre i Norge. Det vil være forskjellige kategorier man kan delta i, og derfor er det litt mer inkluderende enn om det bare skulle vært for rasekatter og utseende. Det er flere klasser man kan delta i, og det vil også være fysiske konkurranser katten kan gjennomføre. Det vil være hinderløyper, løping og gåing som en del av konkurransen. Vanligvis på NM sin siste finaledag er det rundt 20 forskjellige katter som stiller, og da er det nærmest 500 som har blitt slått ut i tidligere runder.

Vinneren som arrangerer det året etter

Det er vanskelig å avgjøre hvor NM vil være hvert år, da det er vinneren som arrangerer det året etter. På den måten prøver vi å variere hvor vi drar, men det er selvfølgelig en mulighet for at denne utstillingen blir holdt samme år noen år på rad. Når det kommer til andre utstillinger, så har vi muligheten til å dra på de utstillingene vi vil i Norge. Det er via forbundet vi kan gjøre dette, og de arrangerer flere utstillinger i løpet av året.

Seminar og andre morsomme aktiviteter

I tillegg vil det være seminar og andre morsomme aktiviteter vi i Agderkatten kan gjøre. Det er mye som er opp til oss, men vi vil gjerne at så mange som mulig fra vår klubb blir med på NM. Det er stor stas å dra hjem utmerkelser.

Kvalifiseringsrundene

Kvalifiseringsrundene går over en litt lengre periode, og da er det mange som deltar lokalt først før man møter noen som er mer regionale. På denne måten blir det litt mindre reising for de som deltar, og når man først har gått videre, så møter man en større konkurranse enn om alt skulle blitt holdt i Aust-Agder.
Vinneren får 10.000,- hvis katten er den beste. Dette er penger som kan brukes som vinneren vil, og så får man en medalje samt et diplom.

Mange som kjemper om seieren

NM er ikke så lite som man skulle tro, og det er mange som kjemper om seieren. Premien er ikke blant de største, men man vet da at man har den fineste eller beste katten i hele landet. Det er noe å ta med seg videre.
Det vil være premier til alle som blir nr. 10 eller bedre, og da er det medaljer, diplomer og kanskje annet utstyr man kan trenge til sin katt.